DIY oogmake-up remover

23-03-2014 16:50

Hey allemaal,  ik (Susan) heb een paar  DIY´s voor oogmake-up remover . De meeste meiden/vrouwen die je om je heen ziet hebben vaak wel iets van mascara, eyeliner of oogschaduw op. Elke dag moet je dit er dan ook weer afhalen. Natuurlijk heb je in de winkel ook oogmake-up remover, maar je kan ook zelf je oogmake-up remover maken. Je weet wat er in zit en je kan zelf samenstellen wat je er vooral wel (of juist niet) in doet.

Er zijn verschillende soorten oogmake-up removers die je in de winkel vindt en dus ook zelf kan maken. Ik laat er twee zien:

1        Oogmake-up remover in een vorm van een crème

2        2 fasen oogmake-up remover

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten als je je remover maakt. Namelijk, de ingrediënten die je er in doet:

1        Ze mogen je huid niet irriteren

2        Ze moeten er samen er voor zorgen dat je make-up eraf gaat

3        En het is ook mooi meegenomen als het je huid nog extra voedt met mineralen, vitaminen etc. Maar dit is niet noodzakelijk. Het belangrijkste is dat het je make-up eraf haald.

 

2 fases oogmake-up remover

Je kan het zelf helemaal samenstellen. Het enige wat je nodig hebt is een olie en een hydrolaat (ik leg zo uit wat het is J). Zorg dat je flesje half-om-half gevuld is en je make-upremover is klaar. Je moet het alleen wel elke keer schudden voor gebruik. Olie en hydrolaat mengt namelijk niet goed en elke keer als je het weer laat staan komt de olie weer op het hydrolaat.

 

Ingrediënten:

Hydrolaat

Hydrolaat is in wat makkelijkere taal gedestileerd kruidenwater. Je heb verschillende soorten zoals de veel gebruikte rozenwater en nog veel meer. Het ligt er aan over welk hydrolaat je het hebt, maar allemaal hebben ze zo hun goeie eigenschappen. Als je googled kan je een hele lijst vinden welke hydrolaat waarvoor goed is.

Rozenwater zou de goeie eigenschappen hebben om de huid te verstevigen, kalmeren, te verzachten en te beschermen tegen verontreiniging. Het is mild voor de huid en dus zeer geschikt voor mensen met een gevoelige huid, maar andere huidtypes kunnen het even goed gebruiken. Het zou ook je poriën verkleinen en zwarte punten laten verdwijnen (zelf heb ik geen zwarte puntjes dus ik heb geen idee of dat echt zo is en van mijn poriën merk ik niet zo veel).

Oranjebloesemwater kan je ook geregeld tegenkomen in oogmake-up remover. Daarom benoemd ik hem bij deze nog even apart. Het reinigt de huid mild en haalt resten make-up eraf. Ook zou het je huid verstevigen.

En waar kan je dit nou halen? Natuurlijk kan je het op internet op best veel sites bestellen. Volgens mij kan je het ook bij sommige drogisten halen. Maar in beide gevallen moet je erop letten dat er geen alcohol in zit. Dit is uitdrogend en kan de huid irriteren.

Oliën

Ik heb hieronder een paar oliën neergezet die gebruikt kunnen worden in reinigingproducten. Het zijn oliën die je in de winkel in producten tegen kan komen en veel gebruikte oliën die je in de keuken staan die ook zeer effectief kunnen zijn.

Amandelolie maakt de huid zacht en soepel en is geschikt voor ieder huidtype. Amandelolie is voornamelijk geschikt voor de droge en rijpere huid. Vanwege de vetzuren en vitaminen is amandelolie ook geschikt voor het vervagen van littekens.
Gebruik amandelolie puur of in mengsels voor de verzorging van eczeem, droge of geïrriteerde huid, schilferende (hoofd)huid, verbrande huid door zon, schaafwonden, jeuk, rimpels.

Olijfolie bevat vitamine E, heeft een reinigende werking, beschermd je cellen en kortom verzorgd je huid dus goed. Het enige nadeel is dat deze olie nogal vettig is en niet heel snel intrekt. Niet iedereen vindt dit fijn. Houd dus rekening mee dat je dat minder fijn kan vinden.

 

Oogmake-up remover in een soort crème vorm

Eigenlijk is deze heel makkelijk te maken. Ik heb twee producten die je er voor kunt gebruiken:

       - Vaseline

       - Kokosolie

Je maakt eerst je oog een beetje vochtig. Dan pak je een beetje vaseline of kokosolie en wrijft dit met je vinger of met een wattenschijfje op je ogen. Binnen no-time is het van je ogen. En vaseline en kokoslolie zijn oog nog heel erg goed voor je huid!

Als je het nou iets meer richting een crème wilt hebben kan je het gaan mixen. En je kan natuurlijk ook een mix maken van vaseline en kokosolie.

 

Ik hoop dat jullie er wat aan hebben. Ik hoor graag hoe jullie dit hebben gedaan en wat jullie er van vinden.